Останні новини НВК

2016-12-13

Людської пам’яті мости

Свято української мови

Справжнє свято української мови відбулося у нашому навчальному закладі. Кожен клас підготував цікаві вірші про рідну мову. Пройшов парад вишиванок, а далі, як і завжди, в цей день, 9 листопада, кращі учні школи взялися за виконання мовних завдань конкурсу імені П.Яцика. Переможницею конкурсу стала Шевчук Ніка, учениця 4 класу.

Пізніше охочі взяли участь у всеукраїнському радіодиктанті.

На заході панувала атмосфера свята, відчувалася любов та повага до найціннішого скарбу українського народу – мови.

Ярмарок «Хвиля доброти»

Учні нашої школи активно долучилися до акції «Подарунок для друга», щоб підтримати дітей-інвалідів, які навчаються у нашому навчальному закладі та дітей з інвалідністю із районного реабілітаційного центру. Попередньо було проведено ярмарок «Хвиля доброти», на якому учні продавали виготовлені власними руками випічку, солодощі, різноманітні вироби. А на виручені від ярмарку кошти придбали іграшки та ігри для дітей.

День толерантності

Люди за своєю природою різні за зовнішнім виглядом, соціальним станом, мовою, статтю, поведінкою і цінностями. Ми всі різні. Але всі ми маємо рівні права. Маємо право жити в мирі та зберігати свою індивідуальність.

Бути толерантним – ось основне правило, яке визначили для себе учні нашого закладу. А розуміння цього поняття вони виклали у підготовлених плакатах. 16 листопада в День толерантності відбулася виставка «Полотно толерантності».

Ті, хто гине в боротьбі, в серцях живе повіки

Учні 10 класу провели виховний захід «Ті, хто гине в боротьбі, в серцях живе повіки» до Дня гідності та свободи. Мова йшла про події на Майдані та тих, хто тоді вийшов відстоювати свої права та інтереси, жертвуючи навіть життям.

Відкриваючи великі заповіти героїв України, що написані кров’ю і потом, десятикласники дали зрозуміти присутнім, що сьгодні від кожного з нас залежить, чи звучатиме гордо і могутньо ім’я Україна і український народ в третьому тисячолітті на вершинах людської цивілізації, чи кане воно у забуття, зазнавши духовної і фізичної смерті.

На заході звучали пісні про Україну, присутні переглянули відео презентації про події на Майдані та на Сході України в 2013-2016рр., адже українська нація існуватиме доти, доки хоча б один українець буде готовий покласти своє життя в її обороні. Тому учні і всі присутні вшанували хвилиною мовчання всіх полеглих під звучання пісні «Плине кача по тисині…», яка стала вже жалібним реквіємом після подій трирічної давнини.

Підсумок заходу підвела класний керівник Огнива Н.В., запросивши до диспуту присутніх про те, чим для кожного з них став Майдан, що змінив і що допоміг зрозуміти. Слава Україні! – Героям слава!

День пам’яті жертв Голодомору

День пам’яті жертв Голодомору відбувся і в нашому навчальному закладі. Учні 11 класу підготували відкритий виховний захід «Людської пам’яті мости». Згадали і вшанували хвилиною мовчання всіх померлих під час Голодомору, адже це – одна з найстрахітливіших сторінок у новітній історії українського народу. Були озвучені страшні цифри статистики, палала поминальна свіча, з болем у серці горталися сторінки чорної Книги Пам’яті…

………

Нещодавно у нашій школі пройшли конкурси «Український сувенір» та «Новорічна композиція» з метою стимулювання розвитку творчого пошуку, художнього смаку, пропаганди серед учнівської молоді збереження хвойних дерев. Учні із задоволенням включилися в роботу, представили на огляд свої творчі доробки, кращі з яких були направлені на районний етап конкурсу. Найактивнішими були члени гуртків «Чарівна ниточка» та «Умілі руки».

16 днів проти насильства

25 листопада розпочалася акція «16 днів проти насильства». В рамках акції з учнями 11-го класу соціальний педагог Огнива Н.В. провела гру-квест «Не помилися з вибором» з метою профілактики та протидії торгівлі людьми. Виконавши різні завдання та тести на умовних станціях «Рожеві окуляри», «Обери позицію», «Колаж», «Дошка оголошень», старшокласники пригадали правові міжнародні та державні акти щодо охорони прав людини, спробували практично обрати правильні, на їх думку, варіанти трудовлаштування або відпочинку за кордоном, показати своє бачення небезпек торгівлі людьми в колажі. Разом із фахівцем центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Сікало О.М. було проведено анкетування.

Кiлькiсть переглядiв: 365

Коментарi